Elvetia este o tara unica, fascinanta si fermecatoare. Intr-adevar aici sunt multe de vazut și de admirat. Alegeți pentru vacanță orice oraș din Elveția, încercați să nu vă opriți la un loc, vizitați cel puțin câteva locuri interesante. Deci, ce puteți vedea în Elveția și ce excursii să faceți în timpul vacanței dvs.?

Bineînțeles, puteți începe cunoașterea dvs. cu Elveția cu capitala sa, Berna, făcând un tur al orașului vechi. Înființată în secolul al XII-lea, ea a păstrat în aspectul său urme ale diferitelor stiluri arhitecturale , dovedind ca și cum moștenirea sa istorică bogată. Perla reală a patrimoniului său istoric este turnul Zytglogge, construit în secolul al XIII-lea. După ce a fost în viața și turnul de foc, și o închisoare și ceasul orașului, astăzi turnul este o parte integrantă a aspectului vechiului Berna, care îi dă romantism și eleganță.

Unul dintre cele mai atractive orașe din Elveția pentru vizitarea obiectivelor turistice este Lucerna, care are numeroase atracții remarcabile. La urma urmei, acesta este orașul în care se află cel mai vechi pod de Capete din lemn din Europa, construit în secolul al XIV-lea și păstrat până în prezent ca loc de expoziții și excursii în trecut. Nu departe de Lucerna, se incatre cer Muntele Pilatus, una dintre cele mai faimoase atracții din țară. Puteți chiar să urcați cu telecabina pe cel mai abrupt funicular din lume și de la înălțimea platformei de observare vă puteți bucura de priveliștile nespus de minunate ale Alpilor.

Dacă este posibil, nu renunțați la o excursie la Zurich – capitala financiară a Elveției. În plus față de un număr mare de instituții diferite, orașul își poate satisface oaspeții cu o arhitectură medievală remarcabilă, unul dintre monumentele sale remarcabile fiind Catedrala Grossmünster, construită în 1220 și restaurată în secolul al XIX-lea după incendiu.

O excursie în jurul Genevei și lacul Geneva va fi fascinantă. Cta de mult conteaza doar Castelul Chillon din Montreux, construit în secolul al XI-lea pe malul pitoresc al faimosului lac care a servit drept sursă de inspirație pentru mulți poeți datorită arhitecturii sale splendide și eroice. Fiind in Geneva, nu trebuie să pierdeți ocazia de a vedea simbolul politicii internaționale – Palatul Națiunilor, construit pentru ONU. Fanii dulciurilor, sigur, nu vor putea să refuze o excursie la o fabrică de ciocolată.

Mulți turiști sunt atrași de ocazia de a vizita castelele Bellinzona – Grande, Montebello și Sasso Corbaro – care reprezintă cu adevărat un exemplu viu al fortificațiilor din Evul Mediu târziu, create pentru a proteja „porțile” Alpilor de un posibil inamic.

Pentru a explora natura și istoria Elveției în toată diversitatea sa, puteți alege un tur cumplex, care include mai multe puncte simultan. De exemplu, programul „Tour Riviera elvețiană” este foarte popular, implicând vizite la Lausanne, Vevey, Montreux și Castelul Chillon.

Fără îndoială, va surprinde și va impresiona farmecul și puterea naturii atunci când vizitati cascada Rinului – cea mai mare din Europa.

Dacă este posibil, nu trebuie să renunțați la așa-numitele excursii „gastronomice”, cu degustatii, de exemplu, o fabrică de brânză sau o fabrică de ciocolată. În timpul unei astfel de excursii, puteți nu numai să urmăriți pregătirea unor produse elvețiene minunate, dar și să gustați probe rare și chiar să cumpărați ceva ce vă place dumneavoastră.

Cu toate acestea fascinante pot fi nu doar excursiile în orașe și la obiectivele turistice importante din Elveția, dar și rutele care vizează familiarizarea cu natura unică a țării. Faceți o excursie la Peștera Valorb, descoperiți comorile sale subterane sau urmăriți înflorirea irisilor sau narciselor în Alpii elvețieni. Toate acestea vă vor oferi multe impresii de neuitat. La urma urmei, Elveția, ca nicio altă țară, este diversă. Combină armonios bogăția naturii cu omul. Aceasta este o regiune care poate provoca nu numai respect, ci și admirație, și sinceră, aproape copilăroasă, surpriză și încântare.

Facebook Comments Box