Elvetia are o clima continentala moderata. Din moment ce 60% din tara este ocupata de munti, aici puteti ajunge intr-un timp foarte scurt de la iarna la vara. Muntii Alpi creeaza un obstacol si nu lasa masele arctice reci sa se deplaseze spre sud si celor calde spre nord, unde iarna este usoara. Temperatura variaza intre -4 si +5. Vara este cald, dar nu fierbinte, temperatura pe timp de noapte este de + 12- + 13, iar in timpul zilei pana la +25 de grade. O multime de ploi au loc pe tot timpul anului. Numarul lor maxim se produce in timpul verii, minim in timpul iernii.

In sudul Elvetiei, precipitatiile cad mai mult decat in partea de nord. Temperatura este aproape aceeasi in timpul iernii si vara. Noaptea este + 13- + 16, iar in timpul zilei + 24- + 26. Cea mai mica cantitate de precipitatii are loc in timpul iernii, la fel si in partea de nord.

Vremea la munte este foarte dependenta de inaltimea terenului. Cu cat este mai mare – cu atat mai rece ai mai varf, zapada se pastreaza pana la 10 luni pe an. Vara, temperatura in munti este peste zero, iar iarna poate ajunge pana la -15 pe timp de noapte, in timpul zilei poate ajunge pana la -10.

Primavara in Elvetia este un anotimp frumos si spectaculos pentru a vizita tara. Aceasta este perioada in care natura se trezeste la viata si infloreste cu culori diferite. Puteti sa va familiarizati cu peisajul uimitor al tarii, sa vizitati frumoasele orase construite in stil vechi, sa apreciati frumuseaea statiunilor elvetiene. Veti fi uimiti de maretia si unicitatea muntilor. Locuitorii va vor surprinde cu ospitalitatea si bunavointa lor.

Vizitand Elvetia in timpul verii, veti gasi o multime de activitati de divertisment si activitati sportive. In aceasta perioada, sunt deschise plajele, terenurile de tenis. Puteti petrece timpul minunat jucand golf pe frumoasele campuri de golf. De asemenea, veti avea acces la piscine, zboruri cu deltaplanurile, iahturi, rafting, windsurfing, schi nautic, calarie. De asemenea, veti avea acces la plimbari de neuitat si calarie, datorita carora puteti la maxim observa natura minunata a tarii. In plus fata de sporturile „de vara” veti avea, de asemenea, disponibile si pe cele de iarna – in munti. Puteti sa faceti schi sau sa va bucurati de jocul cu bulgari de zapada.

In timpul iernii viziteaza Elvetia iubitorii de sporturi de iarna. Aici va puteti bucura de aceste sporturi la maxim. Partiile abrupte si mai line si natura inconjuratoare va vor umple cu impresii de neuitat. Pentru a va rasfata cu sporturile de iarna va vor fi oferite patine, biciclete de zapada, curling, sanie si multe altele.

Clima în Elveția

Clima în Elveția

Facebook Comments Box