Toată lumea stie ca Elvetia este o tara pentru turisti bogati. Intreaga lume se indreapta aici pentru a vedea ghetarii si muntii fascinanti, monumentele arhitecturale neobisnuite, partiile de schi si statiunile, precum si pentru rasfatul in statiunile balneare. Cu toate acestea, pentru a cunoaste mai bine acest colt al lumii nu este neaparat nevoie de multe cheltuieli. Va vom ajuta sa vedeti Elvetia din interior. Deci, sa aruncam o privire la cele mai interesante 10 atractii din Elvetia.

1. Castelele din Bellinzona

Nu departe de Bellinzona exista trei castele. Acestea sunt Castelgrande, Sasso Corbaro si Montebello. Toate acestea sunt protejate si fac parte integranta din patrimoniul mondial al UNESCO.

Zidurile de protectie ale Castelgrande au fost fortificatii de incredere inca din timpul Imperiului Roman, in primul secol inainte de Hristos. Completate, fortificate de secole, castelul Castelgrande a rezistat mai multor atacuri ale invadatorilor. In prezent, nu exista numeroase structuri in spatele zidurilor castelului, iar Castelgrande este deschis turistilor, desi la el este posibil de ajuns numai pe jos.

Castelul Montebello este legat de zidurile de la Castelgrande. Este construit in forma de diamant pe un teren stancos. In jurul castelului s-au sapat santuri uriase, in timpul atacurilor au servit drept aparare pentru pereti. In 1600 la zidurile cetatii a fost adaugata o capela. In prezent la castel este deschis un muzeu, acesta functioneaza din martie pana in noiembrie. Exista expozitii dedicate armelor, manuscriselor, ceramicii si sticlariei antice, precum si bijuteriilor din secolul al XV-lea.

Sasso Corbaro sau Castelul Unterwalden a fost folosit in momente diferite ca o garnizoana, ca o inchisoare, a ars in mod repetat de fulger. Castelul in sine are o forma patrata de 25-25 metri si a fost construit in secolele 15-16.

2. Muntele Matterhorn

Acest munte, asemanator unei piramide, ca un varf aprobat de natura pentru a stabili drapelele in timpul cuceririi. Cu cativa ani in urma, multi cataratori au încercat fara succes sa cucereasca varful si doar in 1865 un grup de alpinisti englezi l-au cucerit. Dificultatea de a urca spre varf nu este numai in varful pic, deoarece muntele ajunge la 4 478 de metri. Aici vremea se schimba surprinzator de rapid si imprevizibil. Dintr-o zi insorita si clara, intr-o chestiune de cateva minute, se poate isca o furtuna, o ninsoare sau un tunet si fulger. Un alt obstacol in cale sunt pietrele frecvente, care reprezinta un pericol uriaa.

De fapt, Matterhorn are doua varfuri, la numai 100 de metri unul de celalalt. Muntele se afla la granita dintre Elvetia si Italia. Pe de o parte este statiunea Zermatt, pe de alta parte – statiunea italiana Breuil-Cervinia. Multi iubitori de schi vin aici in apropiere de Zermatt. Acesta este un adevarat miracol al lumii. Schitele muntelui dupa multe secole raman neschimbate, capturand spiritul atat al alpinistilor, cat si turistilor.

3. Podul capelei Kapelbrücke (Lucerna)

Simbolul Lucernei este o podu de lemn acoperit, construit inca din secolul al XIV-lea care functioneaza pana in prezent. Lungimea podului este de 204 de metri. Fortificatiile defensive treceau trupele pe raul Royce. In mijlocul raului exista un turn octogonal Wasserturm, unde inainte era un far, alta data o inchisoare si, de asemenea, o trezorerie. Acum acolo se vand suveniruri.

Podul duce turistii la adancimea turnului si ii apoi trece din nou peste rau.

4. Castelul Chillon (Montreux)

Frumosul castelul din Chillon, este capabil sa trezeasca in voi visele copilariei despre cavaleri si calatorii. Data exacta a constructiei nu este cunoscuta, dar mentionarea castelului dateaza din secolul al XII-lea. In acel moment el era resedinta ducilor din Savoia. Mai tarziu el a fost finalizat si in acest moment sunt 25 de cladiri apartinand unor epoci diferite.

Situat pe malul Lacului Geneva, Castelul Chillon atrage privirilei entuziaste ale turistilor. In interiorul castelului, intregul anturaj istoric al acelui timp a fost pastrat. Acesta este o sala cu un semineu imens, camere mari cu paturi masive, cufere pentru depozitarea obiectelor de valoare, o camera pentru bai. Toate acestea va permit sa va cufundati in viata Evului Mediu si sa va simtiti ca o parte din ea.

5. Muntele Pilatus

Muntele Pilatus se afla in vecinatatea orasului Lucerna. Aceasta zona montana face parte din Alpii elvetieni. Pentru a admira frumusetea de la nivelul pasarilor, se poate urca in varf prin intermediul celei mai moderne telecabine din intreaga lume sau intr-un tren cu pinioane. Exista o punte mare de observatie acoperita. Numele muntelui este asociat cu numele lui Pontius Pilat, dar este tradus ca „intr-o palarie de pasla”. Poate ca varfurile de la o distanta seamana cu caciula de zapada.

6. Palais des Nations

Dupa cum stiti, sediul ONU este localizat la Geneva. Pentru a asigura negocieri si acorduri diplomatice pasnice, Palais des Nations a fost construit in parcul Ariana din Geneva. In fiecare an, intre peretii acestor cladiri se petrec peste 8.000 de intalniri, in plus, peste 100.000 de turisti vizitează salile deschise. In afara de 34 de camere de intalnire complexul include 2800 de birouri, inclusiv birourile UNESCO, AIEA, OCHA, UNCTAD. Ca o demonstratie a dorintei de solutionare pasnica a tuturor problemelor in parc este instalat un tun, l care teava este legata intr-un nod. Directia tunului este indreptata direct catre Palais des Nations.

7. Orașul vechi din Berna

Din 1983, orasul vechi din Berna a fost recunoscut ca parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Printre cele mai puternice atractii ale turnului vechi al orasului Tsitglotte – un simbol al orasului Berna, datand din secolul al 13-lea, Catedrala Berna cu monumente arhitecturale careinfatiseaza imaginea Judecatii de apoi la intrarea pe podul de la poarta de jos, biserica Nideggskaya, precum si numeroase fantani, pentru a fi precis, numarul de fantani mai mare de 100. Deci, o distractie plina si interesanta in orasul vechi din Berna.

8. Catedrala Grossmünster (Zurich)

Este cea mai mare catedrala din Zurich, construita in stil gotic si roman. A devenit folosit doar din secolul al 13-lea, desi constructia a inceput din 1090. Catedrala a fost construita pe locul de executare a martirilor crestini, si turlele sale gri au devenit un simbol al Reformei. Turistii pot urca in partea de sus a catedralei, de aici de pe puntea de observatie se deschide o vedere frumoasa a orasului Zurich.

9. Monumentul unui scaun rupt

Poate cea mai ciudata sculptura, aflata la Geneva. Este un scaun de 12 metri cu un picior rupt. Acesta este situat in apropiere de Palatul Natiunilor. A fost creata cu ideea de a interzice bombele si minele antipersonal, precum si de a incuraja o solutie pasnica a problemelor diplomatice.

10. Biblioteca Manastirii Sf.Gall

Biblioteca a fost pastrata inca din secolul al VIII-lea, iar din 1983 este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici sunt manuscrise unice din secolele VIII-XV, recunoscute ca fiind cele mai semnificative si mai complete din Europa. Manastirea se afla in orasul St.Gallen. Arhitectura salilor atrage multi turisti. Biblioteca functionala, in plus fata de posibilitatea de a citi carti originale, in prezent se realizeaza digitalizarea cartilor si opereaza o biblioteca virtuala.

10 obiective turistice din Elvetia – o lista cuprinzatoare de lucruri care ar putea sa va intereseze in aceasta parte a lumii. Dar aceasta este doar o parte din calatoria fascinanta.

Castelele din Bellinzona

10 cele mai interesante locuri din Elvetia

Facebook Comments Box