Cine dintre noi nu si-ar dori sa aiba un cont la o banca elvetiana, unde fiabilitatea depozitului, confidentialitatea, calitatea serviciilor si serviciul clienti sunt pe primul loc. In acelasi timp, apare o intrebare destul de logica: ce spune legislatia tarii tale despre acest lucru? Sunt acceptate astfel de investitii? De fapt, legislatie conturilor de pe teritoriile statelor, care sunt participante la FATF sau OCDE, cetatetnii pot deschide fara obstacole. Si pot face acest luxru atat intreprinzatorii individuali, cat si persoanele juridice.

Elvetia este una dintre tarile car fac parte din organizatiile de cooperare si dezvoltare economica (OCDE) si este parte la FATF. Prin urmare, nu ar trebui sa apara probleme cu deschiderea unui cont. Singurul lucru este ca, intr-o perioada de 30 de zile trebuie instiintata autoritatea fiscala de la locul de trai despre inregistrarea depozitului respectiv.

Procedura de deschidere a unui cont este simpla. In primul rand, trebuie sa decideti in ce valuta se vor face investitiile. Cea mai mare preferinta in institutiile financiare elvetiene o are moneda nationala – francul elvetian, urmata de dolarul american, apoi de euro.

Un fapt interesant, este putin probabil sa se poata deschide un cont intr-o banca elvetiana fara prezenta personala. Angajatii institutiilor financiare prefera sa se familiarizeze cu potentialii clienti inainte de a deschide conturile pe numele lor. Din fericire, astazi nu trebuie sa mergeti personal in Elvetia. Vă puteti limita sa vizitati reprezentanta bancii pe teritoriul tarii in care va aflati. Pentru vizita este necesar sa fie pregatit un pachet complet de documente care sa confirme legalitatea originii capitalului existent disponibil.

Pentru bancherii elvetieni este important domeniul afacerii viitorului client. De exemplu, daca o persoana se afla in serviciul public, atunci nu poate conta pe deschiderea unui cont. In acelasi timp, n-are absolut nicio importanta pentru institutia bancara in sine ce suma va fi plasata in cont si daca din aceasta sunt achitate toate taxele aplicabile.

Daca va decideti sa deschideti un cont intr-o banca elvetiana, trebuie sa stiti de existenta unei sume minime de depunere. Pana in prezent, in unele banci, suma minima pentru deschiderea unui cont poate varia intre 300 si 500 mii de franci elvetieni.

Dupa depunerea tuturor documentelor necesare, potentialul investitor va trebui sa astepte decizia bancii cu privire la deschiderea unui cont. Acest lucru poate dura intre 14 si 30 de zile. Persoana va primi toate elementele necesare pentru deschiderea unui cont numai dupa primirea unei decizii pozitive a bancii. Bani in cele mai multe cazuri vor trebui sa fie transferati prin transfer bancar, deoarece bancile elvetiene nu prea vor sa lucreze cu numerar.

Dupa deschiderea contului, va trebui sa va intalniti cu managerul bancii cel putin o data la doi ani pentru a discuta noile propuneri ale institutiei financiare si pentru a rezolva problemele care ar putea aparea in cazul gestionarii contului.

Cont într-o bancă

Cum se deschide un cont într-o bancă Elvețiană

Facebook Comments Box