Pentru cineva Elvetia poate parea plictisitoare, pentru cineva – prea scumpa (si precis are dreptate), unii vor gasi acolo cele mai fermecatoare castele din lume, iar altii – cele mai bune rute de schi ale Alpilor. Si toata lumea va avea dreptate in felul sau. Noi am mai scris despre calatoriile in Elevtia, ce sa mananci, ce sa bei, ce sa vezi, ce sa cumperi… Astazi va oferim alte detalii utile pentru o sedere cat mai placuta in aceasta tara minunata din inima Europei.

Inchirierea masinilor in Elvetia

Pentru aceasta tema exista atat de multa informatie incat de nedem obligati sa  scriem doua articole.
Drumurile din Elvetia sunt impecabile, traficul este organizat clar si logic. Insa adevarat este, ca orasele sunt pline de strazi cu sens unic (trebuie sa urmariti semnele de interdictie de la intersectiile strazilor), exista benzi dedicate transportului public, iar calatoriile sunt adesea restranse datorita reparatiilor. In rest, conducerea in localitati si in afara lor nu cauzeaza probleme, asa ca va recomandam cu indrazneala sa inchiriati o masina in oricare dintre numeroasele locatii de inchiriere.

A inchiria o masina in Elvetia si a face o excursie interesanta, de exemplu, a vizita toate lacurile locale, a se bucura de peisajele de lux, a respira aerul curat de munte si a vedea orasele confortabile si statiunile climatice de-a lungul drumului – o optiune excelenta de a calatori in orice moment al anului. Scopul calatoriei voastre pot fi castelele elvetiene, orasele vechi sau cautarea celor mai bune vederi panoramice pentru fotografii uimitoare iar noi va vom oferi informatii practice pentru toate aceste ocazii.

In limba germana, inchirierea de masini va fi – autovermietung. La dispozitia dvs. stau companiile internationale de inchiriere de masini (puteti pre-comanda online), numerosi brokeri si agentii private mici pe care puteti contacta la sosirea in orice oras din Elvetia.

Costul aproximativ al inchirierii unei masini de clasa C cu asigurare este de 100 – 120 CHF pe zi.

Planificand o calatorie in Elvetia cu masina, e nevoie sa stiti ca accesul la unele statiuni, cum ar fi Zermatt, Murren, Wengen si Braunwald, este posibil numai cu trenul sau cu tramvaiul – nu exista drumuri auto inspre aceste orase.

In Elvetia sunt construite aproape 220 de tuneluri, lungimea totala fiind de aproximativ 200 km.

Documente necesare, asigurare

Conditiile pentru inchirierea de masini: varsta conducatorului auto – cel putin 21 de ani (pentru unele modele de masini – 25 de ani), permis de conducere international, experienta de conducere de cel putin 3 ani (pentru diferite modele de masini – cerintele pot di diferite), card de credit valabil (si pentru unele marci de autovehicule – chiar doua). Daca doriti sa inchiriati o masina dintr-o clasa deasupra celei standard, pregatiti-va sa prezentati doua carti de credit deja si sa aveti cel putin 25 de ani. Uneori, daca un sofer are peste 21 de ani, dar mai mic de 25 de ani, costul chiriei creste (aproximativ cu 20-25 CHF pe zi).

Costul inchirierii unei masini in Elvetia include, de obicei, taxa de aeroport (daca luati masina imediat dupa sosire), taxa locala, kilometrajul nelimitat, asigurarea in caz de accident deductibil sau nu, asigurare impotriva furtului si asigurare de raspundere, vignette. Optiunile de asigurare: 3rd (Third) party liability (raspunderea civila pentru tertele parti), CDW — Collision Damage Waiver – (CASCO cu o franciza), Theft Waiver – asigurare impotriva furtului.

Taxe suplimentare: inchirierea unui scaun pentru copii, inchirierea unui portbagaj pentru transportul schiurilor, al doilea sofer, inchirierea unui navigator, lanturile de zapada si anvelopele de iarna. Daca intentionati sa parasiti teritoriul Elvetiei cu o masina inchiriata, informati compania de inchiriere. Este posibil sa fie nevoie de o asigurare suplimentara, iar unele agentii interzic, in general, exportul autoturismelor in afara tarii.

Închirierea mașinilor în Elveția

Închirierea mașinilor în Elveția

VA URMA

Facebook Comments Box