Inchirierea masinilor – combustibili si realimentarea

In mod obisnuit, masina comandata este oferita cu un rezervor complet de benzina, va trebui s-o returnati la fel cu rezervorul plin. La benzinariile din Elevenia se vinde benzina 95 si 98 fara plumb si motorina; vanzarea benzinei cu plumb este interzisa. In canistre, benzina poate fi transportata, dar nu mai mult de 25 de litri.
Costul benzinei in Elveția este de 1,47 CHF pe litru pentru benzina 95.

Drumurile elvetiene si reguli de circulatie

Regulile de circulatie elvetiene nu sunt cu mult diferite de Regulile de circulatie pe drumurile din alte tari europene. Cerinta de a utiliza becurile cu faza scurta in majoritatea cazurilor este doar recomandata , dar este obligatorie pentru executarea numai in tuneluri. Pentru copiii sub 12 ani si cu inaltimea mai mica de 1,5 m, utilizarea scaunelor speciale este obligatorie. Centurile de siguranta trebuie fixate pentru toti cei din masina. Vorbitul la telefon in timp ce conduceti este permis doar prin casti.

Limita de viteza in Elvetia. Localitate: 50 km / h. In afara localitatii: 80 km / h. Sosea: 100 km / h. Autostrada: 120 km / h. Viteza minima permisa pe autostrada este de 80 km / h.

Asigurati-va ca in masina pe care ati inchiriat-o exista semnul de oprire de urgenta (si el trebuie sa fie in salon, si nu in portbagaj) si trusa de prim ajutor. Detectoarele de radar sunt interzise pentru utilizare si transport. Functia navigator pentru detectarea camerelor de viteza trebuie sa fie oprita. Inainte de cotirea brusca cu vizibilitate limitata, soferul trebuie sa dea un semnal sonor in timpul zilei sau sa lumineze intermitent pe intuneric.

Amenzile in Elvetia
Amenzile mici in Elvetia pot fi platite „la fata locului”, ofiterul de politie va elibera o chitanta pentru banii primiti. Sau este permisa plata amenzilor ulterior, dar nu mai tarziu de 30 de zile dupa infractiune.

Continutul de alcool admisibil din sange in Elvetia: 0,5.

Unele amenzi sunt: conducere sub influenta alcoolului – de la 500 la 1000 CHF si / sau privare de drepturi pe o perioada de pana la 3 luni; lipsa vigneta – 200 CHF (si imediat trebuie s-o cumperi); nerespectarea regulilor de transport a copiilor – 60 CHF; accelerarea – de la 40 CHF si pana la jumatate din suma de salariu (pentru rezidenti); parcare neregulamentara – 80 CHF; nefolosirea centurilor de siguranta – 60 CHF; vorbitul la telefon fara casti – 100 CHF.

Taxele de drum in Elvetia
Pentru a calatori pe drumurile din Elvetia, trebuie sa achizitionati o vingeta, costul careea este de 40 CHF pentru o masinade pasageri, perioada de valabilitate este de la 1 decembrie la 31 ianuarie a anului urmator (vineta pentru fiecare an este intotdeauna valabila pentru aceste 14 luni). La o masina inchiriata este posibil sa existe deja o astfel de vigneta, iar daca treceti frontiera cu Elvetia cu o masina personala, aveti grija sa o cumparati (la vama, prin posta sau la benzinarii). Desigur, vigneta trebuie sa fie instalata corect – adica trebuie sa fie bine lipita pe parbriz.

Drumurile Elvetiei
In Elvetia exista mai multe zone cu plata speciala. Great St Tunnel Bernard conecteaza Elvetia cu Italia, sa treci prin el cu o masina de pasageri va costa 29,30 CHF intr-o directie si 46,90 CHF in ambele directii (trebuie sa va intoarceti in termen de 30 de zile). Preturile pentru intrarea din partea italiana nu sunt diferite. Pentru a calatori in ambele directii prin tunelul Munt la Schera (de asemenea, intre Elvetia si Italia), va trebui sa platiti 38 CHF. Latimea tunelului permite trecerea unei singure masini, astfel incat miscarea din tunel este reversibila.

Parcarea in orasele Elvetiei
Cu parcarea in orasele Elvetiei, ca aproape oriunde in Europa, este strict. Merita sa memorati diferentele dintre zonele de culori diferite. Zona alba: parcati sanatosi pentru o perioada nelimitata, uitandu-va preventiv in jur, daca nu exista automate de parcare. Zona albastra: asteapta proprietarii fericiti cu discurilor albastre (pot fi cumparate in biroul de turism, intr-o banca sau la sectia de politie), se intampla ca pana la 90 de minute puteti sta gratuit. Zona rosie: deja pana la 15 ore de parcare gratuita, dar numai pentru cei care au cumparat un disc de parcare de culoare rosie (acestea sunt vandute in aceleasi locuri ca cele albastre). Zona galbena: Imi pare rau, nu puteti parca aici deloc.

Pe discul de parcare trebuie sa setati ora sosirii (cu exceptia parcarii intre orele 19:00 si 8:00) Multe strazi sunt echipate cu contoare de parcare: platiti doar pentru timpul de parcare. Este mai ieftin sa lasati masina la intrarea in oras, sa va deplasati cu transportul public. Cele mai scump va costa sa parcati masina in parcarea subterana.

Închirierea mașinilor în Elveția

Închirierea mașinilor – combustibili și realimentarea

Facebook Comments Box