In doua din precedentele articole am scris despre – La ce sa te astepti de la o vacanta in Elvetia? si Impresii si sfaturi pentru calatorii in Elvetia! Astazi vrem sa va aducem la cunostinta informatii despre ce aveti nevoie pentru o calatorie in Elvetia.

Garderoba dumneavoastra va depinde de perioada in care veti vizita Elvetia. Daca sunteti un fan de mers pe jos pe cararile de munte, atunci sunt obligatorii cizmele cu inalte. Costumele de baie vor fi utile pentru o vizita la piscina, care poate fi in hotelul sau orasul in care va cazati. Numarul de bazine termale din diferitele cantoane din Elvetia pur si simplu nu poate fi numarat. Iubitorii de schi pot sa se limiteze doar la un costum de schi, deoarece si bocancii si schiurile pot fi inchiriate la hotel (de multe ori gratuit).

Ce sa luati cu voi intr-o vacanta in Elvetia

Dintre medicamente ar trebui să luati cu voi toate acele medicamente pe care le utilizati in mod regulat sau periodic, deoarece va fi destul de dificil sa le cumparati in strainătate: majoritatea medicamentelor si, mai presus de toate, antibioticele necesita prescriptie medicala. Vizita la un medic, de exemplu, din cauza unei raceli, nu este acoperita de asigurarea medicală obisnuita a unui turist, iar costul nu este mic – de la 40-80 de franci sau poate si mai mult. Prin urmare, trusa de prim ajutor nu incurca niciodata.

Daca călătoriți cu masina, atunci cu siguranta ar trebui sa aveti asigurarea cu valabila pe toata perioada concediului. De asemenea, ar trebui sa aveti cel puțin o vesta galbena sau portocalie in masina, deoarece în cazul unei defecțiuni pe autostrada, fara o astfel de vesta nu puteti iesi din masina. De asemenea, asigurati-va ca aveti si triunghiul reflectorizant. Un recipient cu un lichid pentru spalarea ferestrelor va fi util: intr-o perioada rece, o patina gri se formeaza foarte repede pe parbriz, aparent din stropi care cad pe ea de pe suprafata drumului, stropiti cu agenti anti-inghetare.

Dacă zburati cu avionul, atunci deodorantul, apa de colonie, seturile de manichiura si alte obiectele ascutite pot fi transportate numai in bagaje, acestea nu pot fi luate in bagajele de mana. Greutatea admisibila a bagajelor este, de obicei de 20 kg, dar la sosire este posibil sa fie necesara platasuplimentara. Prosoapele sigur puteti sa nu le luati cu voi. Cu toate acestea, in cazul in care calatoriti cu masina si nu va rezervati un loc intr-un hotel traditional, ci în lantul hotelier Garni sau rezervați la Ferien Wohnung, atunci puteti lua prosoape si lenjerie de pat, ceea ce va va permite sa obtineti o reducere de aproximativ 20 Franci elvetieni / zi.

Dintre documentele pe care trebuie sa le aveti intotdeauna cu voi – pasaportul. Aveti nevoie si de permisul de conducere, care poate fi util daca va decideti sa inchiriati o masina. Veti avea nevoie de un card de credit cu una dintre sistemele de plati internationale. Nu uitati contractul de asigurare medicala, care va poate fi util in caz de urgenta.

Dacă veti calatori cu copii, atunci merita sa luati pentru iei, cel putin pentru primele zile, mancarea obisnuita si oala. Pampers puteti cumpara in orice supermarket, deci nu are nici un sens sa carati un pachet intreg, care ocupă mult spațiu.

Nu ar fi inutil sa aveti o umbrelă si haine făcute dintr-o tesatura care respinge umezeala, deoarece in sezonul rece, ploua adesea sau ninge.

Chiar dacă ati uitat sa luati ceva cu voi, nu fiti suparati. Totul poate fi cumparat in orice oras, indiferent cat de mic. Preturile in Elvetia sunt adesea chiar mai mici decat in tarile invecinate – Austria, Germania, Italia și Franta.

Zurich

Ce sa luati cu voi într-o vacanta în Elveția

Facebook Comments Box