Cum sa va relaxati in Elvetia si sa nu lasati toate economiile acolo? Raspunsul este simplu – fiti bine veniti la hotelurile neobisnuite din Elvetia. Iurte mongole, casa-cuib in copac, un vechi castel sau un hotel-inchisoare – aceasta este o mica lisa cu hoteluri neobisnuite din Elvetia. Nu exista luciu si mobilier exclusivist. Cu toate acestea, este putin probabil sa uitati ceea ce veti vedea acolo!

Deci, cum sunt aceste hoteluri din Elvetia la preturi rezonabile?

Noua tendinta a Europei moderne a ajuns in Elvetia. Vechea cladire a inchisorii din 1862, care a fost folosita pana in anul 1998, a fost restaurata si este folosita ca hotel neobisnuit. Hotelul Jailhotel Loewengraben sau Jailhotel 2* este situat in inima orasului Lucerna, unul dintre centrele turistice care trebuie vazute.

Pentru ce merita sa fiti pregatiti? Nu exista minibar si TV prin satelit. O scara-spirala veche duce spre coridor, unde usile masive se incuiau cu zavorul, iar manncarea era impinsa pe sub usa. Zavoarele sunt acum blocate pentru a evita glumele ridicole de la locuitorii camerelor vecine. Pe usi exista incuietori electronice, iar boltul de la baza usii pentru sistemul de alimentare este inchis, deoarece hotelul are o sala de mese. Si totusi, intrand in camera, cel mai probabil nu veti vrea sa inchideti usa. Camera este mica, dar datorita echipamentului de baie interiorul a devenit chiar mai mic, doua paturi, o mica fereastra cu bare, o chiuveta – asta e tot confortul pe care va puteti baza. Cu toate acestea, hotelul este foarte popular! Oamenii vin aici din toata lumea. Si aproximativ 70% din camere sunt ocupate in mod regulat de studenti din Statele Unite. In total, hotelul are 133 de paturi. In timpul verii, puteti inchiria o camera cu doua locuri pentru 136 de euro cu mic dejun. Daca aveti dare de mana, puteti ocupa camera directorului inchisorii, desi exista si aici zabrele pe ferestre, iar confortul este putin mai evident.

Casa cuib

Un astfel de hotel neobisnuit este situat in cantonul Jura din Elvetia. Casele de pasari sau casele-cuiburi cu toate facilitatile atarna in copaci la o altitudine de 5-8 metri deasupra solului. Casele sunt prevazute pentru 2-4 persoane. Costul este de aproximativ 137 de euro pentru o casa dubla. In interior exista un dua, toaleta, bucatarie proprie si chiar un cuptor de lemn.

Hotelul subteran

Candva un buncar militar secretizat, si acum – un hotel subteran, este situat langavarful de munte Gotthard. In hotel puteti sa va retrageti si sa va relaxati de la stimulentii externi. In cele din urma, telefonul mobil se va opri din cauza faptului ca reteaua din interiorul buncarului nu capteaza si nu exista nici televizoare. Nu exista luciu, toaletele si dusurile sunt situate pe coridor, in camera sunt doar doua paturi, o noptiera, o chiuveta si o oglinda. Usile nu le inchide nimeni, iar restaurantul este un cub de sticla, bucataria este rafinata. Acest loc este ales pentru organizarea de seminare, dar si pentru dorinta de izolare.

Cetatea Rothberg

Locatia castelului este orasul Mariastain, in cantonul Solothurn. Aceasta cetate este intruchiparea viselor romantice. Candva, iubita lui Napoleon a trait in acest castel. Acum este deschis tuturor doritorilor, dintre care majoritatea sunt tineri. Hotelul a primit chiar si un nume informal „pentru tineret”. Mesele de pranz si seara sunt servite in holul actual al cavalerului, o scara in spirala se urca chiar in partea de sus a turnului. Exista camere spatioase pentru doua persoane sau pentru mai multe persoane.

O noapte in coliba la o altitudine de 2395 de metri

Pentru a petrece noaptea acolo, trebuie mai intai sa cuceriti varful, urcatul va dura aproximativ 4 ore. Eforturile voastre, desi vor necesita o stare de sanatate destul de buna, dar asteptarile vor fi pe masura, din moment ce de pe varf se deschide o vedere minunata si uluitoare asupra vaii Bintal. Cazarea in coliba poate fi de 20 de persoane, ofera pensiune completa, doar 60 de euro pe zi.

Regatul de gheață al lui Igloo

Iubitorii de schi se vor bucura cu siguranta de satul Igla sau Iglu-dorf. Combinatia de de gheata, racoare de zapada si romantism care pot fi create in astfel de conditii nu va vor lasa indiferenti si vor ramane in memoria dvs. pentru totdeauna. Casele de zapada cu saci de dormit, sculpturi sculptate pe tavane de zapada, un restaurant si jacuzzi in gheata, numeroase partii de schi – ce altceva este necesar pentru o vacantade neuitat?

Noaptea intr-un pod cu fan la ferma

Poate cel mai spartan si mai ieftin tip de recreere din Elvetia. Faptul este ca multi oameni calatoresc in jurul tarii pe biciclete, iar proprietarii responsabili ai fermelor locale din munti sunt gata sa-si ofere podul cu fan pentru noapte. Desigur, va fi posibil sa petreceti noaptea numai vara, pentru ca este prea rece in timpul iernii. Costul cazarii este de minimum 20 de euro pentru un pod. Podul este acoperit si foarte confortabil, dar este potrivit totusi pentru iubitorii de astfel de odihna.

Aceasta nu este tot ceea ce Elvetia va poate oferi. O tara fascinanta, uimitoare, unde inca mai exista colturi cu o frumusete neatinsa. In acelasi timp, Elvetia este un loc in care calitatea este apreciata si atinge varfuri in multe segmente. Bine ati venit in Elvetia!

Hotelurile neobișnuite

Hotelurile neobișnuite din Elveția

Facebook Comments Box